Roma rakami 998
Roma rakamlarında 998 sayısı CMXCVIII olarak yazılır.
998 = CMXCVIII
Roma rakamlarıyla 998 nasıl yazılır?
T998 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 998'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 - 100 + 100 - 10 + 5 + 111 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (M - C) + (C - X) + V + I + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CMXCVIII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
90 | 100-10 | XC |
116 | 5+111 | VIII |
1000-100+100-10+5+111 | CMXCVIII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 998, CMXCVIII'tür.