Roma rakami 960
Roma rakamlarında 960 sayısı CMLX olarak yazılır.
960 = CMLX
Roma rakamlarıyla 960 nasıl yazılır?
T960 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 960'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 - 100 + 50 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (M - C) + L + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CMLX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
60 | 50+10 | LX |
1000-100+50+10 | CMLX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 960, CMLX'tür.