Roma rakami 852
Roma rakamlarında 852 sayısı DCCCLII olarak yazılır.
852 = DCCCLII
Roma rakamlarıyla 852 nasıl yazılır?
T852 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 852'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 100 + 100 + 50 + 1 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + C + C + L + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCCCLII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
800 | 500+100+100+100 | DCCC |
50 | 50 | L |
2 | 1+1 | II |
500+100+100+100+50+1+1 | DCCCLII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 852, DCCCLII'tür.