Roma rakami 825
Roma rakamlarında 825 sayısı DCCCXXV olarak yazılır.
825 = DCCCXXV
Roma rakamlarıyla 825 nasıl yazılır?
T825 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 825'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 100 + 100 + 10 + 10 + 5 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + C + C + X + X + V elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCCCXXV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
800 | 500+100+100+100 | DCCC |
20 | 10+10 | XX |
5 | 5 | V |
500+100+100+100+10+10+5 | DCCCXXV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 825, DCCCXXV'tür.