Roma rakami 700
Roma rakamlarında 700 sayısı DCC olarak yazılır.
700 = DCC
Roma rakamlarıyla 700 nasıl yazılır?
T700 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 700'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 100 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + C elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCC.
SayıAyırmakRoma Rakamı
700500+100+100DCC
500+100+100DCC
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 700, DCC'tür.
Roma Rakamlarında 700 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
686DCLXXXVI
687DCLXXXVII