Roma rakami 684
Roma rakamlarında 684 sayısı DCLXXXIV olarak yazılır.
684 = DCLXXXIV
Roma rakamlarıyla 684 nasıl yazılır?
T684 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 684'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 50 + 10 + 10 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + L + X + X + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCLXXXIV.
SayıAyırmakRoma Rakamı
600500+100DC
8050+10+10+10LXXX
45-1IV
500+100+50+10+10+10+5-1DCLXXXIV
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 684, DCLXXXIV'tür.
Roma Rakamlarında 684 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
670DCLXX
671DCLXXI