Roma rakami 640
Roma rakamlarında 640 sayısı DCXL olarak yazılır.
640 = DCXL
Roma rakamlarıyla 640 nasıl yazılır?
T640 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 640'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 50 - 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + (L - X) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCXL.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
600 | 500+100 | DC |
40 | 50-10 | XL |
500+100+50-10 | DCXL |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 640, DCXL'tür.