Roma rakami 634
Roma rakamlarında 634 sayısı DCXXXIV olarak yazılır.
634 = DCXXXIV
Roma rakamlarıyla 634 nasıl yazılır?
T634 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 634'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 100 + 10 + 10 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + C + X + X + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DCXXXIV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
600 | 500+100 | DC |
30 | 10+10+10 | XXX |
4 | 5-1 | IV |
500+100+10+10+10+5-1 | DCXXXIV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 634, DCXXXIV'tür.