Roma rakami 59
Roma rakamlarında 59 sayısı LIX olarak yazılır.
59 = LIX
Roma rakamlarıyla 59 nasıl yazılır?
T59 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 59'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 50 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece L + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: LIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
50 | 50 | L |
9 | 10-1 | IX |
50+10-1 | LIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 59, LIX'tür.