Roma rakami 520
Roma rakamlarında 520 sayısı DXX olarak yazılır.
520 = DXX
Roma rakamlarıyla 520 nasıl yazılır?
T520 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 520'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 10 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + X + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DXX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
500 | 500 | D |
20 | 10+10 | XX |
500+10+10 | DXX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 520, DXX'tür.