Roma rakami 501
Roma rakamlarında 501 sayısı DI olarak yazılır.
501 = DI
Roma rakamlarıyla 501 nasıl yazılır?
T501 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 501'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece D + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: DI.
SayıAyırmakRoma Rakamı
500500D
11I
500+1DI
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 501, DI'tür.
Roma Rakamlarında 501 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
487CDLXXXVII
488CDLXXXVIII