Roma rakami 48
Roma rakamlarında 48 sayısı XLVIII olarak yazılır.
48 = XLVIII
Roma rakamlarıyla 48 nasıl yazılır?
T48 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 48'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 50 - 10 + 5 + 111 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (L - X) + V + I + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: XLVIII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
40 | 50-10 | XL |
116 | 5+111 | VIII |
50-10+5+111 | XLVIII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 48, XLVIII'tür.