Roma rakami 472
Roma rakamlarında 472 sayısı CDLXXII olarak yazılır.
472 = CDLXXII
Roma rakamlarıyla 472 nasıl yazılır?
T472 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 472'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 - 100 + 50 + 10 + 10 + 1 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (D - C) + L + X + X + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CDLXXII.
SayıAyırmakRoma Rakamı
400500-100CD
7050+10+10LXX
21+1II
500-100+50+10+10+1+1CDLXXII
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 472, CDLXXII'tür.
Roma Rakamlarında 472 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
458CDLVIII
459CDLIX