Roma rakami 445
Roma rakamlarında 445 sayısı CDXLV olarak yazılır.
445 = CDXLV
Roma rakamlarıyla 445 nasıl yazılır?
T445 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 445'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 - 100 + 50 - 10 + 5 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (D - C) + (L - X) + V elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CDXLV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
400 | 500-100 | CD |
40 | 50-10 | XL |
5 | 5 | V |
500-100+50-10+5 | CDXLV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 445, CDXLV'tür.