Roma rakami 438
Roma rakamlarında 438 sayısı CDXXXVIII olarak yazılır.
438 = CDXXXVIII
Roma rakamlarıyla 438 nasıl yazılır?
T438 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 438'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 - 100 + 10 + 10 + 10 + 5 + 111 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (D - C) + X + X + X + V + I + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CDXXXVIII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
400 | 500-100 | CD |
30 | 10+10+10 | XXX |
116 | 5+111 | VIII |
500-100+10+10+10+5+111 | CDXXXVIII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 438, CDXXXVIII'tür.