Roma rakami 420
Roma rakamlarında 420 sayısı CDXX olarak yazılır.
420 = CDXX
Roma rakamlarıyla 420 nasıl yazılır?
T420 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 420'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 500 - 100 + 10 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece (D - C) + X + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CDXX.
SayıAyırmakRoma Rakamı
400500-100CD
2010+10XX
500-100+10+10CDXX
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 420, CDXX'tür.
Roma Rakamlarında 420 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
406CDVI
407CDVII