Roma rakami 369
Roma rakamlarında 369 sayısı CCCLXIX olarak yazılır.
369 = CCCLXIX
Roma rakamlarıyla 369 nasıl yazılır?
T369 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 369'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 + 100 + 50 + 10 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C + C + L + X + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CCCLXIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
300 | 100+100+100 | CCC |
60 | 50+10 | LX |
9 | 10-1 | IX |
100+100+100+50+10+10-1 | CCCLXIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 369, CCCLXIX'tür.