Roma rakami 355
Roma rakamlarında 355 sayısı CCCLV olarak yazılır.
355 = CCCLV
Roma rakamlarıyla 355 nasıl yazılır?
T355 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 355'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 + 100 + 50 + 5 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C + C + L + V elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CCCLV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
300 | 100+100+100 | CCC |
50 | 50 | L |
5 | 5 | V |
100+100+100+50+5 | CCCLV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 355, CCCLV'tür.