Roma rakami 3520
Roma rakamlarında 3520 sayısı MMMDXX olarak yazılır.
3520 = MMMDXX
Roma rakamlarıyla 3520 nasıl yazılır?
T3520 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 3520'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 10000 + 10000 + 10000 + 500 + 10 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + M + M + D + X + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MMMDXX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
30000 | 10000+10000+10000 | MMM |
500 | 500 | D |
20 | 10+10 | XX |
10000+10000+10000+500+10+10 | MMMDXX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 3520, MMMDXX'tür.