Roma rakami 334
Roma rakamlarında 334 sayısı CCCXXXIV olarak yazılır.
334 = CCCXXXIV
Roma rakamlarıyla 334 nasıl yazılır?
T334 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 334'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 + 100 + 10 + 10 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C + C + X + X + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CCCXXXIV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
300 | 100+100+100 | CCC |
30 | 10+10+10 | XXX |
4 | 5-1 | IV |
100+100+100+10+10+10+5-1 | CCCXXXIV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 334, CCCXXXIV'tür.