Roma rakami 2821
Roma rakamlarında 2821 sayısı MMDCCCXXI olarak yazılır.
2821 = MMDCCCXXI
Roma rakamlarıyla 2821 nasıl yazılır?
T2821 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 2821'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 10000 + 10000 + 500 + 100 + 100 + 100 + 10 + 10 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + M + D + C + C + C + X + X + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MMDCCCXXI.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
800 | 500+100+100+100 | DCCC |
20 | 10+10 | XX |
1 | 1 | I |
10000+10000+500+100+100+100+10+10+1 | MMDCCCXXI |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 2821, MMDCCCXXI'tür.