Roma rakami 26
Roma rakamlarında 26 sayısı XXVI olarak yazılır.
26 = XXVI
Roma rakamlarıyla 26 nasıl yazılır?
T26 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 26'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 10 + 10 + 5 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece X + X + V + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: XXVI.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
20 | 10+10 | XX |
6 | 5+1 | VI |
10+10+5+1 | XXVI |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 26, XXVI'tür.