Roma rakami 232
Roma rakamlarında 232 sayısı CCXXXII olarak yazılır.
232 = CCXXXII
Roma rakamlarıyla 232 nasıl yazılır?
T232 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 232'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 + 10 + 10 + 10 + 1 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C + X + X + X + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CCXXXII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
200 | 100+100 | CC |
30 | 10+10+10 | XXX |
2 | 1+1 | II |
100+100+10+10+10+1+1 | CCXXXII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 232, CCXXXII'tür.