Roma rakami 218
Roma rakamlarında 218 sayısı CCXVIII olarak yazılır.
218 = CCXVIII
Roma rakamlarıyla 218 nasıl yazılır?
T218 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 218'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 + 10 + 5 + 111 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C + X + V + I + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CCXVIII.
SayıAyırmakRoma Rakamı
200100+100CC
1010X
1165+111VIII
100+100+10+5+111CCXVIII
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 218, CCXVIII'tür.
Roma Rakamlarında 218 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
204CCIV
205CCV