Roma rakami 2121
Roma rakamlarında 2121 sayısı MMCXXI olarak yazılır.
2121 = MMCXXI
Roma rakamlarıyla 2121 nasıl yazılır?
T2121 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 2121'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 10000 + 10000 + 100 + 10 + 10 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + M + C + X + X + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MMCXXI.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
20000 | 10000+10000 | MM |
100 | 100 | C |
20 | 10+10 | XX |
1 | 1 | I |
10000+10000+100+10+10+1 | MMCXXI |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 2121, MMCXXI'tür.