Roma rakami 200
Roma rakamlarında 200 sayısı CC olarak yazılır.
200 = CC
Roma rakamlarıyla 200 nasıl yazılır?
T200 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 200'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 100 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + C elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CC.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
200 | 100+100 | CC |
100+100 | CC |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 200, CC'tür.