Roma rakami 1984
Roma rakamlarında 1984 sayısı MCMLXXXIV olarak yazılır.
1984 = MCMLXXXIV
Roma rakamlarıyla 1984 nasıl yazılır?
T1984 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1984'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 1000 - 100 + 50 + 10 + 10 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + (M - C) + L + X + X + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCMLXXXIV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
900 | 1000-100 | CM |
80 | 50+10+10+10 | LXXX |
4 | 5-1 | IV |
1000+1000-100+50+10+10+10+5-1 | MCMLXXXIV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1984, MCMLXXXIV'tür.