Roma rakami 1966
Roma rakamlarında 1966 sayısı MCMLXVI olarak yazılır.
1966 = MCMLXVI
Roma rakamlarıyla 1966 nasıl yazılır?
T1966 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1966'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 1000 - 100 + 50 + 10 + 5 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + (M - C) + L + X + V + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCMLXVI.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
900 | 1000-100 | CM |
60 | 50+10 | LX |
6 | 5+1 | VI |
1000+1000-100+50+10+5+1 | MCMLXVI |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1966, MCMLXVI'tür.