Roma rakami 1959
Roma rakamlarında 1959 sayısı MCMLIX olarak yazılır.
1959 = MCMLIX
Roma rakamlarıyla 1959 nasıl yazılır?
T1959 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1959'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 1000 - 100 + 50 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + (M - C) + L + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCMLIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
900 | 1000-100 | CM |
50 | 50 | L |
9 | 10-1 | IX |
1000+1000-100+50+10-1 | MCMLIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1959, MCMLIX'tür.