Roma rakami 1838
Roma rakamlarında 1838 sayısı MDCCCXXXVIII olarak yazılır.
1838 = MDCCCXXXVIII
Roma rakamlarıyla 1838 nasıl yazılır?
T1838 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1838'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 100 + 100 + 100 + 10 + 10 + 10 + 5 + 111 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + C + C + C + X + X + X + V + I + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDCCCXXXVIII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
800 | 500+100+100+100 | DCCC |
30 | 10+10+10 | XXX |
116 | 5+111 | VIII |
1000+500+100+100+100+10+10+10+5+111 | MDCCCXXXVIII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1838, MDCCCXXXVIII'tür.