Roma rakami 1814
Roma rakamlarında 1814 sayısı MDCCCXIV olarak yazılır.
1814 = MDCCCXIV
Roma rakamlarıyla 1814 nasıl yazılır?
T1814 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1814'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 100 + 100 + 100 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + C + C + C + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDCCCXIV.
SayıAyırmakRoma Rakamı
10001000M
800500+100+100+100DCCC
1010X
45-1IV
1000+500+100+100+100+10+5-1MDCCCXIV
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1814, MDCCCXIV'tür.
Roma Rakamlarında 1814 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
1800MDCCC
1801MDCCCI