Roma rakami 1729
Roma rakamlarında 1729 sayısı MDCCXXIX olarak yazılır.
1729 = MDCCXXIX
Roma rakamlarıyla 1729 nasıl yazılır?
T1729 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1729'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 100 + 100 + 10 + 10 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + C + C + X + X + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDCCXXIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
700 | 500+100+100 | DCC |
20 | 10+10 | XX |
9 | 10-1 | IX |
1000+500+100+100+10+10+10-1 | MDCCXXIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1729, MDCCXXIX'tür.