Roma rakami 165
Roma rakamlarında 165 sayısı CLXV olarak yazılır.
165 = CLXV
Roma rakamlarıyla 165 nasıl yazılır?
T165 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 165'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 50 + 10 + 5 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + L + X + V elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CLXV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
100 | 100 | C |
60 | 50+10 | LX |
5 | 5 | V |
100+50+10+5 | CLXV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 165, CLXV'tür.