Roma rakami 1649
Roma rakamlarında 1649 sayısı MDCXLIX olarak yazılır.
1649 = MDCXLIX
Roma rakamlarıyla 1649 nasıl yazılır?
T1649 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1649'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 100 + 50 - 10 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + C + (L - X) + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDCXLIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
600 | 500+100 | DC |
40 | 50-10 | XL |
9 | 10-1 | IX |
1000+500+100+50-10+10-1 | MDCXLIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1649, MDCXLIX'tür.