Roma rakami 164
Roma rakamlarında 164 sayısı CLXIV olarak yazılır.
164 = CLXIV
Roma rakamlarıyla 164 nasıl yazılır?
T164 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 164'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 100 + 50 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece C + L + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: CLXIV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
100 | 100 | C |
60 | 50+10 | LX |
4 | 5-1 | IV |
100+50+10+5-1 | CLXIV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 164, CLXIV'tür.