Roma rakami 1620
Roma rakamlarında 1620 sayısı MDCXX olarak yazılır.
1620 = MDCXX
Roma rakamlarıyla 1620 nasıl yazılır?
T1620 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1620'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 100 + 10 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + C + X + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDCXX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
600 | 500+100 | DC |
20 | 10+10 | XX |
1000+500+100+10+10 | MDCXX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1620, MDCXX'tür.