Roma rakami 1520
Roma rakamlarında 1520 sayısı MDXX olarak yazılır.
1520 = MDXX
Roma rakamlarıyla 1520 nasıl yazılır?
T1520 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1520'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 10 + 10 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + X + X elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDXX.
SayıAyırmakRoma Rakamı
10001000M
500500D
2010+10XX
1000+500+10+10MDXX
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1520, MDXX'tür.
Roma Rakamlarında 1520 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
1506MDVI
1507MDVII