Roma rakami 1507
Roma rakamlarında 1507 sayısı MDVII olarak yazılır.
1507 = MDVII
Roma rakamlarıyla 1507 nasıl yazılır?
T1507 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1507'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 + 5 + 11 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + D + V + I + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MDVII.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
500 | 500 | D |
16 | 5+11 | VII |
1000+500+5+11 | MDVII |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1507, MDVII'tür.