Roma rakami 1429
Roma rakamlarında 1429 sayısı MCDXXIX olarak yazılır.
1429 = MCDXXIX
Roma rakamlarıyla 1429 nasıl yazılır?
T1429 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1429'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 - 100 + 10 + 10 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + (D - C) + X + X + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCDXXIX.
SayıAyırmakRoma Rakamı
10001000M
400500-100CD
2010+10XX
910-1IX
1000+500-100+10+10+10-1MCDXXIX
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1429, MCDXXIX'tür.
Roma Rakamlarında 1429 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
1415MCDXV
1416MCDXVI