Roma rakami 1401
Roma rakamlarında 1401 sayısı MCDI olarak yazılır.
1401 = MCDI
Roma rakamlarıyla 1401 nasıl yazılır?
T1401 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1401'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 500 - 100 + 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + (D - C) + I elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCDI.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
400 | 500-100 | CD |
1 | 1 | I |
1000+500-100+1 | MCDI |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1401, MCDI'tür.