Roma rakami 1364
Roma rakamlarında 1364 sayısı MCCCLXIV olarak yazılır.
1364 = MCCCLXIV
Roma rakamlarıyla 1364 nasıl yazılır?
T1364 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1364'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 100 + 100 + 100 + 50 + 10 + 5 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + C + C + C + L + X + (V - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCCCLXIV.
SayıAyırmakRoma Rakamı
10001000M
300100+100+100CCC
6050+10LX
45-1IV
1000+100+100+100+50+10+5-1MCCCLXIV
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1364, MCCCLXIV'tür.
Roma Rakamlarında 1364 ile İlgili Sayılar
SayıRoma Rakamı
1350MCCCL
1351MCCCLI