Roma rakami 1345
Roma rakamlarında 1345 sayısı MCCCXLV olarak yazılır.
1345 = MCCCXLV
Roma rakamlarıyla 1345 nasıl yazılır?
T1345 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1345'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 100 + 100 + 100 + 50 - 10 + 5 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + C + C + C + (L - X) + V elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCCCXLV.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
300 | 100+100+100 | CCC |
40 | 50-10 | XL |
5 | 5 | V |
1000+100+100+100+50-10+5 | MCCCXLV |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1345, MCCCXLV'tür.