Roma rakami 1159
Roma rakamlarında 1159 sayısı MCLIX olarak yazılır.
1159 = MCLIX
Roma rakamlarıyla 1159 nasıl yazılır?
T1159 sayısını Romen rakamlarına dönüştürmek için önce onu genişletilmiş haliyle yazmamız gerekir. Bu, 1159'ü oluşturan parçalara ayırarak yapılabilir; bu durumda 1000 + 100 + 50 + 10 - 1 olacaktır.
Daha sonra, her sayıyı karşılık gelen Roma rakamı sembolüyle değiştiririz. Böylece M + C + L + (X - I) elde ederiz.
Son olarak, nihai cevabı elde etmek için tüm sembolleri bir araya getiriyoruz: MCLIX.
Sayı | Ayırmak | Roma Rakamı |
---|---|---|
1000 | 1000 | M |
100 | 100 | C |
50 | 50 | L |
9 | 10-1 | IX |
1000+100+50+10-1 | MCLIX |
Dolayısıyla Roma rakamlarıyla 1159, MCLIX'tür.