Romerska siffror 977
I romerska siffror skrivs siffran 977 som CMLXXVII.
977 = CMLXXVII
Vad är 977 i romerska siffror?
För att omvandla talet 977 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 977 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 1000 - 100 + 50 + 10 + 10 + 5 + 11.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså (M - C) + L + X + X + V + I + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CMLXXVII.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
70 | 50+10+10 | LXX |
16 | 5+11 | VII |
1000-100+50+10+10+5+11 | CMLXXVII |
Därför är 977 i romerska siffror CMLXXVII.