Romerska siffror 960
I romerska siffror skrivs siffran 960 som CMLX.
960 = CMLX
Vad är 960 i romerska siffror?
För att omvandla talet 960 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 960 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 1000 - 100 + 50 + 10.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså (M - C) + L + X.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CMLX.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
900 | 1000-100 | CM |
60 | 50+10 | LX |
1000-100+50+10 | CMLX |
Därför är 960 i romerska siffror CMLX.