Romerska siffror 476
I romerska siffror skrivs siffran 476 som CDLXXVI.
476 = CDLXXVI
Vad är 476 i romerska siffror?
För att omvandla talet 476 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 476 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 500 - 100 + 50 + 10 + 10 + 5 + 1.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså (D - C) + L + X + X + V + I.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CDLXXVI.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
400 | 500-100 | CD |
70 | 50+10+10 | LXX |
6 | 5+1 | VI |
500-100+50+10+10+5+1 | CDLXXVI |
Därför är 476 i romerska siffror CDLXXVI.