Romerska siffror 420
I romerska siffror skrivs siffran 420 som CDXX.
420 = CDXX
Vad är 420 i romerska siffror?
För att omvandla talet 420 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 420 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 500 - 100 + 10 + 10.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså (D - C) + X + X.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: CDXX.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
400 | 500-100 | CD |
20 | 10+10 | XX |
500-100+10+10 | CDXX |
Därför är 420 i romerska siffror CDXX.