Romerska siffror 35
I romerska siffror skrivs siffran 35 som XXXV.
35 = XXXV
Vad är 35 i romerska siffror?
För att omvandla talet 35 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 35 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 10 + 10 + 10 + 5.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså X + X + X + V.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: XXXV.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
30 | 10+10+10 | XXX |
5 | 5 | V |
10+10+10+5 | XXXV |
Därför är 35 i romerska siffror XXXV.