Romerska siffror 3429
I romerska siffror skrivs siffran 3429 som MMMCDXXIX.
3429 = MMMCDXXIX
Vad är 3429 i romerska siffror?
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså M + M + M + (D - C) + X + X + (X - I).
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: MMMCDXXIX.
Tal | Splittra | Romerska tal |
---|---|---|
30000 | 10000+10000+10000 | MMM |
400 | 500-100 | CD |
20 | 10+10 | XX |
9 | 10-1 | IX |
10000+10000+10000+500-100+10+10+10-1 | MMMCDXXIX |
Därför är 3429 i romerska siffror MMMCDXXIX.