Romerska siffror 30
I romerska siffror skrivs siffran 30 som XXX.
30 = XXX
Vad är 30 i romerska siffror?
För att omvandla talet 30 till romerska siffror måste vi först skriva det i sin expanderade form. Detta kan göras genom att bryta ner 30 i sina beståndsdelar, som i det här fallet skulle vara 10 + 10 + 10.
Därefter ersätter vi varje siffra med motsvarande romerska talsymbol. Vi får alltså X + X + X.
Slutligen kombinerar vi alla symbolerna för att få det slutliga svaret: XXX.
TalSplittraRomerska tal
3010+10+10XXX
10+10+10XXX
Därför är 30 i romerska siffror XXX.
Tal som är relaterade till 30 i romerska tal
TalRomerska tal
16XVI
17XVII